SU GEÇİRMEZLİK TABLOSU

           SU GEÇİRMEZLİK TABLOSU saatimburda.com






   Saatlerde su geçirmezlik anlatımında kullanılan ifadelerin ne anlama geldiği, genelde net olarak anlaşılmamaktadır. Su geçirmezlik seviyesi “50 metre” olarak ifade edilen saatle 50 metre suya dalınabilir sanılmaktadır ki kesinlikle yanlış bir kanıdır.  Bu ifade statik basınca referans göstermektedir.
Aşağıdaki tabloda Saatler için kullanılan su geçirmezlik ifadelerinin ne anlama geldiği anlatılmaktadır.
DereceKullanım
10 Metre
33 Feet
1 ATM
Su geçirmezlik seviyesi bu derecede olan saatler kazaen maruz kaldıkları suya karşı dirençlidirler. Herhangi bir su basıncına maruz kalmamaları gerekmektedir.
30 Metre
100 Feet
3 ATM
Bu seviyedeki saatler, yağmurdaki ıslanmalar, su sıçramaları ve hafif su temaslarına dirençlidirler. Fakat Yüzmeye ve duş almaya uygun değildirler.
50 Metre
165 Feet
5 ATM
Bu su geçirmezlik seviyesindeki saatler, ev işlerinde, bulaşık yıkamada, spor yaparken ya da yüzmede kullanılabilir. Banyo yaparken ya da şnorkel dalmalarında kullanılmaz.
100 Metre
330 Feet
10 ATM
Bu seviyedeki su geçirmezlik saatle ev işleri yapmaya, spor yapmaya, yüzmeye, havuz dalışlarına ve şnorkel dalışlarına olanak sağlamaktadır. Bu saatlerle tüplü dalış yapılmamaktadır.
150 Metre
500 Feet
15 ATM
Bu seviyedeki su geçirmezlik saatle ev işleri yapmaya, spor yapmaya, yüzmeye, havuz dalışlarına olanak sağlamaktadır. Bu saatlerle şnorkel ve tüplü dalışlar da yapılabilmektedir.
www.saatimburda.com

    

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Banyo yapmayla yuzmenin şu geçirme açısından farkı ne?

    YanıtlaSil
  3. 10 atm ne demek biliyor musun sen

    YanıtlaSil
  4. 50mt 50metre mi demek oluyor acaba bilen var mı

    YanıtlaSil
  5. Bı internet sitesinde 3 ATM suya dayanıklı değildir diyo birinde yüzebilirsin diyo ben ne anladım bu işten

    YanıtlaSil